Prispevki, ki so vzbudili pozornost (3.-6.10.)

Nekaj zgodb, ki jih priporočam v branje:

kratko

“Ne stori drugemu, kar ne želiš, da drugi stori tebi. Prizadevaj si, da ne povzročaš zla. Do drugih ljudi, živih bitij in vsega sveta se obnašaj ljubeznivo, iskreno, zaupljivo in spoštljivo. Ne zakrivaj si oči pred zlom in ne umakni se, ko je treba, da se izkaže pravica. Živi z občutkom veselja in čudenja. Nenehno si prizadevaj, da se naučiš kaj novega. Vedno prevprašuj vse stvari, svoje ideje pa vedno podkrepi z dejstvi. Vedno spoštuj pravico drugih, da se s tabo ne strinjajo. Imej neodvisno mišljenje, ki temelji na razumu in izkušnjah. Vedno postavi vse pod vprašaj.” – Richard Dawkins

SREDNJE

Fotke: 15 najbolj neposrečenih zemljepisnih imen, ki jih najdemo na Google Maps.

12 manj znanih dejstev o Nobelovih nagradah.

Pustimo domnevne evtanazije in medijsko izpostavljene primere na otroški srčni kirurgiji: slovenskim zdravnikom daje mednarodna javnost veliko priznanj. In upravičeno. Tu je članek o dr. Mateju Cimermanu, 57-letnem specialistu za zdrobljene medenice, ki bo decembra v švicarskem Davosu (prestolnici svetovne kirurgije) najboljšim svetovnim kirurgom predaval o rekonstrukciji medenice.

DOLGO

O projektu Jakob in Urošu Doklu, pobudniku istega humanitarnega projekta, ki si prizadeva pomagati sirskim otrokom in mladostnikom – največjim žrtvam sirske državljanske vojne.

Medtem ko so v zadnjih tednih vse oči uprte v begunce na evropskih mejah, se je 20-milijonska Burkina Faso za las izognila državljanski vojni in s tem verjetno tudi novemu valu beguncev.

Mobilniki kot pripomoček za preganjanje dolgčasa, pri čemer je elektronska zasvojenost precej bolj trdovratna od njenih tobačnih, alkoholnih in drugih predhodnic.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s